U kunt zowel met verwijzing als zonder verwijzing contact opnemen met Ergotherapie Kop van Overijssel.

Ergotherapie met verwijzing

Ergotherapie wordt 10 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat eerst uw eigen risico in rekening wordt gebracht. Heeft u een aanvullend pakket, dan heeft u wellicht recht op meer uren vergoeding.

Voor informatie over de vergoeding van ergotherapie vanuit de aanvullende verzekering kunt u de polisvoorwaarden van uw verzekering raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Soms zijn aanvullende vergoedingen mogelijk vanuit het persoonsgebonden budget.

Ergotherapie zonder verwijzing

Ergotherapie Kop van Overijssel is ook direct toegankelijk. Dit heet DTE en staat voor direct toegang ergotherapie. Dat betekent dat u nu ook zonder verwijsbrief van een arts direct een afspraak kunt maken voor ergotherapie. Wanneer u zich bij de ergotherapie aanmeldt zonder verwijzing, zal er bij de eerste afspraak een korte (verplichte) screening worden afgenomen. Tijdens de screening wordt beoordeeld of de ergotherapeut de juiste behandelaar is voor de hulpvraag en of direct kan worden gestart met de behandeling.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden DTE.

Op de website van Independer vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars die ergotherapie door Ergotherapie Kop Van Overijssel in 2019 vergoeden. Klik hier om doorgeleid te worden naar de website van Independer.